При такива случай, за да се прекрати уведомлението, трябва да въведете точната дата на последният договор/споразумение, а това може да го видите като си направите разпечатка за актуализация на ТД с електронния подпис.
Да, точно такъв им беше отговора. Вместо да ти дадат съвет как да отстраниш грешката те гледат само как да те глобят и се държаха по телефона доста арогантно.
Здравейте, въпросът ми е следният: подавам уведомление по чл.62, ал.5 от КТ за заличаване на погрешно подадено уведомление и непосредствено изпращам с редовни данни, но програмата само заличава предишно подаденото, а не регистрира новото с редовните данни тъй като е със стара дата и срокът за регистриране е тридневн. И сега излиза, че човекът е без договор на който са му внасяни осигуровки и е получавал заплата за този период. Обърнах се веднаг в НАП по телефона, а те ми казаха, че Инспекцията по труда трябва да ми напише предписания и да я занесе в НАП, за да ме глобят - все едно че съм направила престъпление. Като че ли на тях не им се е случвало да сгрешат в работата си по една или друга причина.
Здравейте!
Искам да попитам когато "учител" работи при един работодател на непълен норматив на 4 часа и на 4 часа като "домакин" как трябва да му се изчисли полагащата се отпуска?